Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Pápai audiencia és vacsora a Vad angyallal

2001.09.07. 22:01
Kapcsolódók (2)
Rendhagyó módját választotta a születésnapi ünneplésnek a Chivas Regal: a skót whiskygyártó a márka alapításának kétszázadik évfordulójára látványos jótékonysági aukciót szervezett. Az online árverésen kétszáz különleges tárgyra, illetve eseményre lehet licitálni, a befolyó összeget jótékonysági szervezetek kapják. A tételek között van Batistuta és Figo meze, hőlégballon-utazás Richard Bransonnal, tea Gorbacsovval, vacsora a Vad angyallal, pápai audiencia, ejtőernyős ugrás, búvárkodás és gyorsulási verseny.
Az eBay segítségével bonyolított aukció csütörtökön kezdődött, és október végéig tart, a kedvezményezett szervezet között van a Care International, a Make-A-Wish Foundation és a Rainforest Foundation.

Jackie Chantől Picard kapitányig

A legtöbb tételre a "Celebrity Experiance" kategóriában lehet fogadni. Az ajánlatok között szerepel egy nap Jackie Channel legújabb filmjének hongkongi forgatásán, tea Gorbacsovval, ebéd Picard kapitánnyal a Star Trekből, találkozás a Vészhelyzet sztárjaival, hőlégballon-utazás Richard Bransonnal, "szépségkonzultáció" Liz Hurley-vel.

Giugiaro és Oreiro

A gazdag és kitartó autómániások meglátogathatják a Forma-1-es Benetton csapatot, beülhetnek Tobia Cavallini, az olasz ralibajnok mellé Subaru Impreza WRC-jébe vagy a BMW Nazca C2-be, a 380 lőerős autó tervezője, Giorgetto Giugiaro mitfahrereként. A szervezők nyilván a magyarországi Vad angyal-kultuszra tekintettel tették be az "elnyerhető" hírességek közé Natalia Oreirót, akivel a szerencsés szappanopera-rajongó licitáló együtt vacsorázhat egy Buenos Aires-i hotelben.

Gyorsulási verseny és pápai audiencia

Akik hírességek nélkül akarnak új élményeket szerezni, azok válasszák az "Adventure" kategóriát. Itt válogathatnak amazóniai, kalahári, tanzániai és nepáli kalandtúrák között, és szerepel itt utazás a mexikói légierő egyik vadászgépén, részvétel a moszkvai állami cirkusz angliai turnéján, valamint bahamai búvárkodás, gyorsulási verseny és ejtőernyős ugrás is. Egyelőre nem tisztázott okokból ebben kategóriában található a pápai audiencia is.

Szignált póló és DVD

Az aukción természetesen tárgyakra is lehet licitálni: Batistuta dedikált mezétől Joanna Lumley Ferrariján, Sting Fender gitárján és Cliff Richard selyemöltönyén át Leonardo Di Caprio szignált DVD-jéig.

Jazzfelvétel 37 millióért

Az eddig kikiáltott tételek közül a legdrágább 88500 font, igaz, licit még nem érkezett rá. A közel 37 millió forintnak megfelelő összegért Wynton Marsalis és a Lincoln Center Jazz Orchestra tagjainak társaságában készíthetünk exkluzív felvételt egy New York-i stúdióban. Második helyezett (licit még itt sincs) Joanna Lumley 1986-os Ferrari 328 GTS-e, a kikiáltási ár 35 ezer font. Az eddigi legmagasabb licit 2000 font, a tétel Billy Connoly aláírt Fender bendzsója. Második 1700 fonttal Figo cipője és futballmeze.