Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Meghátrált a Coca-Cola

2004.09.06. 10:45
Az Európai Unió versenyhivatala győzelemként értékeli, hogy a Coca-Cola felhagy eddigi terjesztési politikájával. Az amerikai cég ellen versenytársa, a PepsiCo tett feljelentést öt évvel ezelőtt.
Az Európai Unió győztesnek érzi magát a Coca-Cola vállalattal folytatott többéves harc végén. Az amerikai cég ötévnyi küzdelem után hirtelen bejelentette, hogy felhagy eddigi terjesztési módszereivel - írja a Financial Times.

Az unió 1999-ben kezdett el vizsgálódni a Coca-Cola ellen, a cég legnagyobb versenytársa, a PepsiCo bejelentésére. A vádak szerint a Coca-Cola tisztességtelen módszerekkel próbálta kiszorítani a versenytársakat a piacról azzal, hogy kedvezményeket adott kereskedőknek, illetve más módszerekkel - például árukapcsolással - ösztönözte őket arra, hogy a Coca-Cola termékeit vegyék meg.

A versenytársak szerint Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Németországban és Nagy-Britanniában élt kifogásolható módszerekkel az amerikai cég. A vizsgálódásnak azonban vége, mert az atlantai társaság úgy döntött, ezekben az országokban felhagy eddigi módszereivel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?