Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Meghátrált a Coca-Cola

2004.09.06. 10:45
Az Európai Unió versenyhivatala győzelemként értékeli, hogy a Coca-Cola felhagy eddigi terjesztési politikájával. Az amerikai cég ellen versenytársa, a PepsiCo tett feljelentést öt évvel ezelőtt.
Az Európai Unió győztesnek érzi magát a Coca-Cola vállalattal folytatott többéves harc végén. Az amerikai cég ötévnyi küzdelem után hirtelen bejelentette, hogy felhagy eddigi terjesztési módszereivel - írja a Financial Times.

Az unió 1999-ben kezdett el vizsgálódni a Coca-Cola ellen, a cég legnagyobb versenytársa, a PepsiCo bejelentésére. A vádak szerint a Coca-Cola tisztességtelen módszerekkel próbálta kiszorítani a versenytársakat a piacról azzal, hogy kedvezményeket adott kereskedőknek, illetve más módszerekkel - például árukapcsolással - ösztönözte őket arra, hogy a Coca-Cola termékeit vegyék meg.

A versenytársak szerint Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Németországban és Nagy-Britanniában élt kifogásolható módszerekkel az amerikai cég. A vizsgálódásnak azonban vége, mert az atlantai társaság úgy döntött, ezekben az országokban felhagy eddigi módszereivel.