Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ellopták az új Coca-Cola-receptet

2006.07.06. 13:43
Három személyt vádol az illetékes ügyészség azzal, hogy ellopták a Coca-Cola új termékének dokumentációját és megpróbálták értékesíteni azt a Pepsinek. A két rivális óriáscég és az FBI együttműködése nyomán június 27-én lekapcsolták a triót, amelynek tagjai már ma bíróság elé állnak Atlantában.

Májusban egy magát Dirknek, a Coca-Cola vezető munkatársának nevező személytől kapott levelet a PepsiCo. A levélíró ebben jelezte, értékes üzleti információkkal rendelkezik a Coca-Cola új termékéről, amelyeket kész értékesíteni. A BBC összefoglalója szerint a PepsiCo az FBI-hoz fordult, amelynek ügynöke vette fel a kapcsolatot "Dirkkel" - azaz Ibrahim Dimsonnal.

Az FBI-ügynök júniusban az atlantai repülőtéren találkozott Dimsonnal, aki egy dokumentumcsomag mellett átadott egy palack folyadékot, amelyben állítása szerint a Coca-Cola- termék mintája volt. Az ügynök leperkált 30 ezer dollárt, s ígéretet tett további 45 ezer kifizetésére. Június 27-én egy másik ügynök ajánlott fel 1,5 millió dollárt a teljes dokumentációért. Ezután a két másik gyanúsított - Joya Williams és Edmund Duhaney - bankszámlát nyitott az átutalás érdekében. Mindhármukat még aznap letartóztatták. A nyomozóknak birtokukban van egy felvétel, amelyen Williams, a Coca-Cola alkalmazottja a titkos dokumentumok közt kutat, majd a táskájába rejti azok egy részét.

A Coca-Cola részéről az esetet kommentálva megjegyezték, fő termékük, az eredeti kóla receptje nem volt veszélyben. Neville Isdelle vezérigazgató az értékesíteni próbált információkat a vállalat működésének nélkülözhetetlen elemeként határozta meg. Dave DeCecco, a PepsiCo szóvivője azt mondta, cége örül, hogy kisegíthette legnagyobb riválisát. A verseny időként nagyon heves közöttünk, de tisztának kell lennie - magyarázta.

Williamset, Dimsont és Duhaneyt ma bíróság elé állítják Atlantában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?