Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Koffeinben utaznak a legnagyobb üdítőitalgyártók

2007.02.22. 12:45
Ezentúl pontosan tudhatjuk, mennyi koffein van a Coca-Colában: az italgyártó ugyanis az üdítők címkéin feltünteti ezt. A Pepsi júliustól új diétás energiaitallal lép piacra: több koffeinnel.

A Coca-Cola cég valamennyi termékén fel lesz tüntetve, mennyi koffeint tartalmaz. A világ legnagyobb üdítőitalgyártója szerdán jelentette be, hogy az üdítők címkéire ezt az információt is felírják a jövőben.

A cég önkéntesen, saját kezdeményezésre döntött így. Full Throttle és Enviga termékein már régebb óta feltünteti a címkén a koffeintartalmat. A többi termékén fokozatosan jelennek meg az új címkék, elsőként, májusban a dobozos Coca-Colán.

Az Egyesült Államokon kívül árusított üdítőkön egyelőre nem tüntetik fel az italban lévő koffein mennyiségét.

Közben a PepsiCo azt jelentette be, új diétás italt mutat be, amelyben több lesz a koffein. A Diet Pepsi Max a 25 és 34 év közöttieket célozza meg, azokat, akik szeretik az energiaitalokat (mint például a Mountain Dew), de törődnek a súlyukkal.

Az új üdítő harmadával több koffeint tartalmaz majd, mint a Mountain Dew. Az italt júliustól árusítják majd.