Aliz
6 °C
14 °C

Mi jöhet még a vaníliás kóla után?

2002.10.11. 12:22
A Coca-Cola alelnöke, Brian Dyson bejelentette: a vaníliás, illetve a diétás citromos kóla után az év végén újabb terméket dobnak a piacra, azonban további részleteket nem árult el.
A Coca-Cola alelnöke csütörtökön, Dallasban jelentette be, hogy egy új terméken dolgoznak. A piac a cég korábbi kísérleteit a vaníliás, illetve a citromos kólával kedvezően fogadta, így történhetett, hogy a kedvezőtlen tőzsdei folyamatok ellenére is az elmúlt egy évben 43,50 dollárról 58 dollárra is emelkedett a Coca-Cola papírjainak árfolyama.

A részvények árfolyama az elmúlt évben mintegy 9 százalékkal emelkedett, és csütörtökön a New York-i értéktőzsde kereskedésében 51,46 dolláron zárt. Kedden 4 százalékkal emelkedett a Coca-Cola részvényeinek árfolyama a rivális PepsiCo bejelentésére, miszerint az észak-amerikai piacon - mindkét vállalat fő piacán - a vártnál erősebbek voltak az üdítőital-eladások.

A Coca-Cola egy hét múlva teszi közzé harmadik negyedéves jelentését; az eredmény az előrejelzések szerint 47-49 cent lesz részvényenként.

Szénsav nélkül

A Coca-Cola a forgalmának 90 százalékát jelentő szénsavas termékek mellett a szénsav nélküli italok, teák, illetve az ásványvizek területén is erősíteni kíván.

Ezt a lépést erősíti cégnek a Danone-nal kötött stratégiai szerződése is, amely lehetővé teszi, hogy a Coca-Cola forgalmazza Észak-Amerikában a Danone Evian ásványvízét is. Az óriáscég egyébként naponta mintegy 1,2 milliárd adagnyi üdítőitalt értékesít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?