Gerzson
-3 °C
3 °C

A Converse beperelte a Reebokot

2001.12.21. 11:42
A Converse Inc. az ALL-STAR márkanév használata miatt nyújtott be keresetet a Reebok International Ltd. ellen. A felperes szerint a Reebok ellopta a 85 év alatt felépített hírnevet, és szándékosan félrevezeti a vásárlókat.
A Converse a bostoni kerületi bíróság előtt állítja, hogy riválisa lemásolta és jogtalanul használja a márkanevet, ezért azt kéri a bíróságtól, hogy azonnali hatállyal tiltsa meg a név használatát, és rendleje el az összes ALL-STAR feliratot viselő Reebok-termék megsemmisítését. Ezen felül a felperes kártérítést is követel, ennek összege nem ismert - közölte a Reuters.

A Converse szerint a Reebok szándékosan lopta el a logót, hogy így szerezze meg a 85 év alatt felépített hírnevet, és tévessze meg a vásárlókat. "A Reebok félrevezeti a közvéleményt, és megkárosítja a vásárlókat és a Converse-t" - áll a keresetben.

Denise Kaigler, a Reebok szóvivője nem kommentálta a történteket.

Csőd 750 millió pár után

A Converse a '20-as években kezdte el a kosárlabdacipők gyártását, és azóta körülbelül 750 millió párt adott el. A gyártó januárban jelentett csődöt, a márkát áprilisban a Footwear Acquisition Inc. vette meg 117,5 millió dollárért. A Reebok a Nike után a második a piacon, és az elmúlt évben szerződést kötött az NFL-lel és az NBA-vel is.