Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túljelentkezés a világ legjobb állására

2002.08.02. 12:00
A szerencsés kiválasztottnak évi 13,5 millió forintért mindössze csokoládét kell ennie. A patinás londoni Fortnum & Mason áruház álláshirdetésére tömegek jelentkeztek.
A királynő ajánlásával
A londoni Picadilly Circus közelében található, 1707-ben alapított Fortnum & Mason áruházban méregdrágán lehet hozzájutni a világ legjobb finomságaihoz.

A királyi családot is kiszolgáló bolt külön csokoládékóstolót alkalmaz, akinek az évi keresete 35 ezer font évente, azaz átszámítva mintegy 13,5 millió forint. A kóstolónak körbe kell utaznia a világban és a legjobb csokoládékészítőket kell felkutatnia, akik a bolt beszállítói lehetnek.

Nehéz munka

Az elmúlt 13 évben Jenny Cork végezte ezt a munkát, akinek azonban mostanra elege lett a sok csokoládéból. "Be kell vallanom, ez egy nagyon nehéz munka" - mondta a visszavonulásra készülő hivatásos csokoládékóstoló.

Az áruház vasárnap adta fel a hirdetését "a világ legjobb állására", amelyre az elmúlt napokban csak úgy özönlöttek a jelentkezők levelei. A legtöbb jelentkező nem igazán ért a kóstoláshoz, viszont imádja a csokoládét. Cathy O'Neill, a Fortnum & Mason személyzeti vezetője viszont úgy nyilatkozott, hogy a nyertesnek feltétlenül értenie kell az ízekhez.