Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Túljelentkezés a világ legjobb állására

2002.08.02. 12:00
A szerencsés kiválasztottnak évi 13,5 millió forintért mindössze csokoládét kell ennie. A patinás londoni Fortnum & Mason áruház álláshirdetésére tömegek jelentkeztek.
A királynő ajánlásával
A londoni Picadilly Circus közelében található, 1707-ben alapított Fortnum & Mason áruházban méregdrágán lehet hozzájutni a világ legjobb finomságaihoz.

A királyi családot is kiszolgáló bolt külön csokoládékóstolót alkalmaz, akinek az évi keresete 35 ezer font évente, azaz átszámítva mintegy 13,5 millió forint. A kóstolónak körbe kell utaznia a világban és a legjobb csokoládékészítőket kell felkutatnia, akik a bolt beszállítói lehetnek.

Nehéz munka

Az elmúlt 13 évben Jenny Cork végezte ezt a munkát, akinek azonban mostanra elege lett a sok csokoládéból. "Be kell vallanom, ez egy nagyon nehéz munka" - mondta a visszavonulásra készülő hivatásos csokoládékóstoló.

Az áruház vasárnap adta fel a hirdetését "a világ legjobb állására", amelyre az elmúlt napokban csak úgy özönlöttek a jelentkezők levelei. A legtöbb jelentkező nem igazán ért a kóstoláshoz, viszont imádja a csokoládét. Cathy O'Neill, a Fortnum & Mason személyzeti vezetője viszont úgy nyilatkozott, hogy a nyertesnek feltétlenül értenie kell az ízekhez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!