Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az angol csokigyártó bocsánatot kér Kasmírtól

2002.08.22. 15:29
Az angol Cadbury csokoládégyártó vállalat bocsánatott kért a kasmíriaktól egy reklámja miatt. A cég indiai leányvállalata a hirdetésben egy csokiszeletet Kasmírhoz hasonlította, mivel mindkettő túl jó ahhoz, hogy azt másokkal megosszák.
A Cadbury India "Kísértés" fantázianévvel nemrégiben egy csokoládészeletet dobott a piacra, amelynek csomagolásán az India és Pakisztán között felosztott Kasmír térképe található.

A hirdetés szövegében a szeletet Kasmírhoz hasonlítják, miszerint mindkettő túl jó ahhoz, hogy megosszák másokkal.

Kasmír túl érzékeny téma

A hirdetés miatt rögtön panaszáradatot zúdítottak az emberek a cégre, mivel ízléstelennek találták, hogy az elmúlt 13 évben hatvanezer ember halálát okozó konfliktussal viccel egy csokoládéreklámban.

Az indiai kormánypárt nacionalista politikusai a hirdetés megjelentetését követően tüntetéseket helyeztek kilátásba, amennyiben nem vonják vissza a hirdetést.

Nyilvánvaló hiba

A Cadbury Schweppes szóvivője Londonban úgy nyilatkozott: "Időről időre a leányvállalataink elkövetnek valamilyen hibát. Ez a mostani egy nyilvánvaló hiba volt."