Szilvia
5 °C
16 °C

Áprilisra elkelhet a Daewoo

2002.02.19. 11:16
A General Motors egy-két hónapon belül megállapodik a Daewoo-val a csődbement dél-koreai gyártó egyes részeinek felvásárlásáról - közölte Fritz Henderson, a GM ázsiai részlegének új alelnöke kedden.
Henderson ugyanakkor hozzátette, hogy még elég sok kérdést tisztázni kell a megállapodás aláírása előtt. Nem tudni még, a GM pontosan milyen tengerentúli egységeket vesz át, meg kell állapodni a Daewooval szembeni követelések sorsáról, a munkaszerződésekről, az át nem vett részlegekkel kötendő beszállítói szerződésekről - közölte a Reuters.

Mégsem kell az egyiptomi gyár?

A GM eredetileg úgy számolt, hogy már 2001 végére lezárulnak a tárgyalások. A két cég ugyanis szeptemberben megállapodott arról, hogy a GM négyszázmillió dollárért megvesz egy egyiptomi és egy vietnami gyárat is. Később azonban arról érkeztek hírek, hogy a GM-nek mégsem kell az egyiptomi gyár, de erről most Henderson nem nyilatkozott.

A Ford visszalépett

Az alelnök szerint semmi akadálya annak, hogy a megállapodást heteken belül aláírják - "az ügy azért húzódik, mert egyes részek kivásárlása jóval bonyolultabb, mint az egész cég átvétele" - mondta. "Ennek ellenére persze az is elképzelhető, hogy az utolsó pillanatban meghiúsul az üzlet, de mi az ellenkezőjében reménykedünk" - tette hozzá. A Ford 2000-ben 7,7 billió wont (5,9 milliárd dollár) kínált a Daewooért, de szeptemberében visszavonta ajánlatát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?