Áprilisra elkelhet a Daewoo

2002.02.19. 11:16
A General Motors egy-két hónapon belül megállapodik a Daewoo-val a csődbement dél-koreai gyártó egyes részeinek felvásárlásáról - közölte Fritz Henderson, a GM ázsiai részlegének új alelnöke kedden.
Henderson ugyanakkor hozzátette, hogy még elég sok kérdést tisztázni kell a megállapodás aláírása előtt. Nem tudni még, a GM pontosan milyen tengerentúli egységeket vesz át, meg kell állapodni a Daewooval szembeni követelések sorsáról, a munkaszerződésekről, az át nem vett részlegekkel kötendő beszállítói szerződésekről - közölte a Reuters.

Mégsem kell az egyiptomi gyár?

A GM eredetileg úgy számolt, hogy már 2001 végére lezárulnak a tárgyalások. A két cég ugyanis szeptemberben megállapodott arról, hogy a GM négyszázmillió dollárért megvesz egy egyiptomi és egy vietnami gyárat is. Később azonban arról érkeztek hírek, hogy a GM-nek mégsem kell az egyiptomi gyár, de erről most Henderson nem nyilatkozott.

A Ford visszalépett

Az alelnök szerint semmi akadálya annak, hogy a megállapodást heteken belül aláírják - "az ügy azért húzódik, mert egyes részek kivásárlása jóval bonyolultabb, mint az egész cég átvétele" - mondta. "Ennek ellenére persze az is elképzelhető, hogy az utolsó pillanatban meghiúsul az üzlet, de mi az ellenkezőjében reménykedünk" - tette hozzá. A Ford 2000-ben 7,7 billió wont (5,9 milliárd dollár) kínált a Daewooért, de szeptemberében visszavonta ajánlatát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás