Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Suzuki is beszáll a Daewooba

2002.06.19. 10:18
A Suzuki Motor Corp. 15 százalékot vásárol a GM-Daewoo Motor vállalatban, amelyet a General Motors alakít meg a csődbe ment dél-koreai Daewoo Motor Co. utódjául.
A Suzuki a 10-15 milliárd jenes befektetése révén közös kisautótípusok fejlesztésre és fontosabb részegységek - például a motor és az erőátviteli rendszer - megosztására törekszik az újonnan létesítendő vállalattal. A Suzuki emellett a General Motors dél-koreai értékesítési hálózatát is igénybe tervezi venni saját márkáinak terjesztésére. A GM-nek 20,1 százalékos részesedése van a Suzuki Motorban.

A GM áprilisban vásárolta meg a Daewoo Motor 42 százalékát, az üzleti érdekeltségi körébe tartozó vállalatok további 25 százalékot szereztek. Az elmúlt héten sajtóértesülések jelentek meg a GM küszöbön álló közös vállalkozásával kapcsolatban. Ezeket kommentálva a GM szóvivője pénteken cáfolta, hogy a Suzuki Motor és a kínai Shanghai Automotive Industry Co. közösen 25 százalékos részesedéssel vennének részt a létesítendő vállaltban.

A Suzuki Motor részvénye erősödött a hírre a tokiói értéktőzsdén. Az árfolyam a délelőtti kereskedést 1,7 százalékos javulással zárta, 1505 jenen, miközben az autóipar alindexe 0,1 százalékkal mérséklődött.