József, Bánk
-6 °C
0 °C

A gyáva franciák nem ehetnek a dán pizzériában

2003.04.25. 09:42
Faji diszkrimináció miatt emeltek vádat egy dániai pizzéria tulajdonosa ellen, mert országaik iraki háborút ellenző politikája miatt nem volt hajlandó kiszolgálni német és francia turistákat.
Ha a bíróság bűnösnek találja, Aege Bjerre 5000 dán koronáig (800 euró) terjedő összeggel büntethető. A tulaj közölte, hogy esze ágában nincs kifizetni a büntetést, inkább börtönbe vonul.

Kirakatbetörés és ajándékok

Az Aege pizzéria bejáratánál most is ott virít a felirat, hogy az üzletben nem szívesen látják a németeket és franciákat. A turisták által előszeretettel látogatott, a szomszédos Németországhoz közel fekvő Fanoe-szigeten lévő étterem kirakatát már többször betörték, de mint Aege elmondta, csak egy tucatnyi elítélő levelet kapott Németországból, ugyanakkor az USA majdnem minden szövetségi államából érkeztek támogató írások, kis ajándékok kíséretében.

Gyáva franciák

A franciákat a pizzériás örökre kitiltotta az étteremből, mert szerinte gyávák, ugyanakkor a németekkel kíméletesebb: ők csak addig nem léphetnek be, amíg a berlini kormány az USA-val szemben illojális magatartást tanúsít.