Vencel
13 °C
23 °C

Újabb Demján-biznisz Oroszországban

2007.09.19. 13:31
A TriGranit Fejlesztési Kft., Kelet-Európa egyik legnagyobb ingatlanberuházó és -fejlesztő vállalata bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Torgovij Kvartal vállalatcsoport 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A megállapodást Demján Sándor, a TriGranit alapítója és Mihail Kirszanov, a Torgovij Kvartal igazgatótanácsának elnöke írta alá Moszkvában.

Az együttműködés mindkét vállalat számára lehetővé teszi az orosz piac bővülő lehetőségeinek teljes mértékű kihasználását, és több mint 1 milliárd euró értékű befektetés megszületését az elkövetkező néhány évben - írja közleményében a TriGranit.

Az ügylet révén a TriGranit biztos projektekhez, több mint 360 magasan képzett alkalmazott munkájához, valamint új partnerekhez és üzleti kapcsolatokhoz jut. A két cég tevékenysége jól kiegészíti egymást, amely aláhúzza egybekelésük üzleti logikáját. Az erős pénzügyi háttérrel rendelkező vállalatok közös munkája lehetővé teszi a partnereknek, hogy az orosz ingatlanpiac öt vezető szereplője közé kerüljenek.

Az akvizíciót értékelve Demján Sándor, a TriGranit Fejlesztési Kft. elnöke a közlemény szerint kiemelte: "Teljesen biztos vagyok abban, hogy Oroszország a fejlődés útján van, ennek megfelelően folyamatosan kerestünk olyan kiemelkedő helyi partnert, akinek segítségével megvalósíthatjuk fejlődési stratégiánkat az országban. Ez az együttmőködés lehetővé teszi a TriGranit számára a terjeszkedést, és tovább erősíti hozzáférésünket a prosperáló orosz piac újabb lehetőségeihez."

"Széles körű tapasztalatunkat az ingatlanfejlesztés és -menedzsment területén jelentősen erősíti a TriGranit szilárd pénzügyi háttere és nemzetközi elismertsége, amely egyúttal új lehetőségeket és versenyelőnyt kínál a Torgovij Kvartal számára az orosz piacon" - ezt meg Mikhail Kirszanov hangsúlyozta.

A Torgovij Kvartal jelenlegi projektjei között bevásárló- és szórakoztatóközpontok találhatók a moszkvai régió, Naberezsnije Cselni, Nyizsnyij Novgorod, Omszk és Domogyedovo települések térségében. A további fejlesztéseket figyelembe véve a Torgovij Kvartal újabb projektekről folytat tárgyalásokat Penza, Rjazany, Szamara, Szaratov, Ufa, Kazany, Sziktivkar területén, valamint más orosz régiókban is.