Huba
19 °C
33 °C

Gazdag lehetne, de nem akar

2002.02.13. 12:10
Luc Deprez, a motorizált bőrönd atyja kidolgozta a kényelmes bevásárlókocsit, amely mintegy két méteres távolságból magától követi gazdáját, ám a feltaláló kijelentette, nem dobja piacra az egyébként működő és levédetett találmányt.
Nem akarok eladni semmit sem. Csináltam egy mintapéldányt, ennyi elég nekem. Az én titkom marad - indokolta az üzleti hasznosítás elvetését Deprez.

Követ

A mágikus kocsi elemmel működik és a De Morgen című lap tudósítása szerint napelemekkel is felszerelték, hogy az akku tovább tartson. Az Index reálgazdaság tanszéke szerint még a belga szupermarketekben sem süt a nap, így Deprez valószínűleg az előkertben napoztatja találmányát vásárlás előtt. A kocsi úgy két méter távolságból hűen követi gazdáját, aki így két kézzel halmozhatja belé az árut.

A fékezhetetlen bőrönd

Deprez korábbi találmánya a motorizált bőrönd. A salon.com archívuma szerint ezt egy amerikai feltaláló-börzén mutatta be. Az bőrönd dugóban, vagy más rendkívüli szituációban járműként szolgál, ugyanis legfeljebb 20 kilométeres óránkénti sebességgel tud haladni. A kormányzást opcionálisan beszerezhető kormánykerékkel vagy hangvezérléssel oldhatjuk meg. A Salon kéjes élvezettel számolt be arról, hogy Depreznek milyen nehézséget okozott a fejlesztési stádiumban lévő száguldó bőrönd megfékezése.