Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt a kockauborka szezonja

2002.07.09. 12:47
Négyszögletes dinnyével már korábban is próbálkoztak Japánban; most azonban az Egyesült Arab Emirátusokban sikerült előállítani kocka alakú paprikát, cukkinit, paradicsomot és uborkát, amelyeket a hagyományos alakú zöldségeknél könnyebben tudnak majd tárolni.
Az Ananova adott hírt arról, hogy az Egyesült Arab Emirátusok egyik modellfarmján kísérletezték ki a négyszögletes zöldségeket, a termesztést pedig rövidesen további ültetvényekre is kiterjesztik.
Könnyebben tárolhatók a négyszögletes zöldségek

Az arab szakemberek szerint a kocka formájú gyümölcsök és zöldségek, így például a görögdinnye könnyebben tárolhatók, illetve szállíthatók, mint a hagyományos termények.

Japán találmány a kockadinnye

A négyszögletes görögdinnyét először Japánban kísérletezték ki: a még növésben lévő dinnyét üvegdobozokba helyezték, amely természetes módon felvette az üveg formáját.

Az Egyesült Arab Emirátusok farmjain a közeljövőben többek között kocka alakú paprikát, cukkinit, paradicsomot és uborkát, is termesztenek majd.