Huba
17 °C
33 °C

Már az édes kis állatkák sem kifizetődők

2002.08.02. 12:04
Nem csak a telekommunikációs cégeknek megy rosszul Amerikában: harmadával esett a Disney profitja a legutóbbi negyedévben. A fogyasztókat hidegen hagyták a vidámparkok, az animációs filmek és a tévécsatornák is.
A szórakoztató üzletágban utazó cég negyedéves bevétele 3, nyeresége pedig 31 százalékkal csökkent.

Nem utaznak

A világgazdaság bizonytalansága és a turizmus visszaesése tett be a Disney parkjainak. A floridai Walt Disney World és a kaliforniai Disneyland tavaly a cég összes bevételének 40 százalékát szállította. A parkok rossz negyedéves szerepelését súlyosbítja, hogy a cég előrejelzése szerint ezen területen nem várható javulás, sőt. Az előzetes jegyrendelések például a múlt év hasonló időszakához képest tíz százalékkal csökkentek.

Gyenge filmek

Leszerepelt az ABC kábeltévécsatorna is, amelynek nem volt egyetlen igazán magas nézettségű showja sem. Még silányabban teljesített a filmes üzletág, ugyanis nem volt egyetlen sikeres nem animációs filmjük sem - szemben az egy esztendővel korábban úgy-ahogy teljesített Pearl Harborral -, így hiába emelkedett minimálisan az üzletág bevétele, nyeresége 66 százalékot zuhant.