Ödön
2 °C
11 °C

Már az édes kis állatkák sem kifizetődők

2002.08.02. 12:04
Nem csak a telekommunikációs cégeknek megy rosszul Amerikában: harmadával esett a Disney profitja a legutóbbi negyedévben. A fogyasztókat hidegen hagyták a vidámparkok, az animációs filmek és a tévécsatornák is.
A szórakoztató üzletágban utazó cég negyedéves bevétele 3, nyeresége pedig 31 százalékkal csökkent.

Nem utaznak

A világgazdaság bizonytalansága és a turizmus visszaesése tett be a Disney parkjainak. A floridai Walt Disney World és a kaliforniai Disneyland tavaly a cég összes bevételének 40 százalékát szállította. A parkok rossz negyedéves szerepelését súlyosbítja, hogy a cég előrejelzése szerint ezen területen nem várható javulás, sőt. Az előzetes jegyrendelések például a múlt év hasonló időszakához képest tíz százalékkal csökkentek.

Gyenge filmek

Leszerepelt az ABC kábeltévécsatorna is, amelynek nem volt egyetlen igazán magas nézettségű showja sem. Még silányabban teljesített a filmes üzletág, ugyanis nem volt egyetlen sikeres nem animációs filmjük sem - szemben az egy esztendővel korábban úgy-ahogy teljesített Pearl Harborral -, így hiába emelkedett minimálisan az üzletág bevétele, nyeresége 66 százalékot zuhant.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?