Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teljes dohánytilalom a New York-i bárokban?

2002.08.12. 12:02
Michael Bloomberg New York-i polgármester el szeretné érni, hogy a város minden bárjában és éttermében tilos legyen a dohányzás.
Bloomberg az alkalmazottak védelmével indokolja szándékát: "Egyetlen főnök se hagyná, hogy beosztottai olyan helyen dolgozzanak, ahol azbesztpor száll a levegőben. A dohányzás pont ilyen veszélyes, ezért állítjuk meg a terjedését". A tervezet tizenháromezer éttermet és bárt érint New Yorkban, közölte a BBC.

Kaliforniában már bevezették

Bloomberg szerint a vendéglőknek nem kell forgalomcsökkenéstől tartaniuk. Kalifornia ugyanis már bevezetette a teljes tilalmat, és a bárok, éttermek forgalma a döntés után megnőtt. Teljes tilalom Kalifornia mellett Delaware-ben és a texasi El Pasóban van érvényben. Maine-ben, Utah-ban és Vermontban az éttermekben tilos, a bárokban szabad cigarettázni.

Giuliani is tiltott

A polgármester hivatalba lépése óta kemény harcot folytat a cigarettázás ellen, de eddig csak a dohánytermékekre kivetett adók növelésével próbálta leszoktatni az embereket. Elődje, Giuliani is hasonlóképpen vélekedett a káros szenvedélyről: az ő hivatali idejében tiltották be a dohányzást a 35 férőhelyesnél nagyobb éttermekben.