Valér
2 °C
8 °C

Nagykövetség lesz a kocsmából?

2007.06.27. 16:09
Egy hetük maradt az angol dohányosoknak, hogy kedvenc kocsmájukban kedvükre cigarettázhassanak, július elsejétől ugyanis tilos lesz ez az angol pubokban. A kocsmárosok nem örülnek a várható forgalomcsökkentésnek. Egynek talán sikerült megtalálnia a kiskaput.

A southamptoni Wellington Arms egy karibi sziget hivatalos nagykövetségévé alakulna. Ha sikerül, diplomáciai képviseletként külföldi felségterületnek számít, és nem lesz hatályos a területén a dohányzási tilalom. Ezen kívül még egy kedvező hozadéka lesz az átalakulásnak: nem kell vámot és adót fizetni az italokárt, hiszen nem viszik be ezeket Angliába. Emiatt olcsóbban adhatják a sört, így nemcsak megtartják, növelik is a vendégek számát.

A tulajdonos már lépett is az ügyben, a hónap elején átnevezte a kocsmát. Új nevét egy karibi szigetről kapta, Redonda 35 mérföldre fekszik Antigua és Barbudától. A következő lépés, hogy elismertessék a királyság hivatalos nagykövetségének. Egész jogászcsapat dolgozik azon, hogy hivatalosan is Redonda nagykövetsége legyünk - nyilatkozta a Daily Mailnek Bob Beech tulajdonos.

Edward Elder szerzetes, aki régi barátja a redondai királynak, június elején lovaggá ütötte Bob Beechet. Beadjuk a hivatalos megbízóleveleket a királynőnek, és meglátjuk, mi történik - magyarázta a frissen ütött lovag.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője elismerte, ha a pub nagykövetséggé alakul, akkor valóban nem vonatkozik rá a dohányzási tilalom. A jogszabály ugyanis nem kényszeríthető ki diplomáciai területen.

Redonda egy nagyon apró sziget, a Wikipedián olvasható adatok alapján területe 1,6 és 2,6 négyzetkilométer között változik, legmagasabb pontja 296 méter. Uralkodónak általában írókat neveznek ki, a jelenlegi király, Róbert, a Kopasz is regényeket ír. A kanadai férfi 1998 óta uralkodik, miután hatvanadmagával a szigetre hajózott és királlyá koronáztatta magát.

Akárhogy is, ha sikerül Bob Beech terve, a Redonda lesz az egyetlen pub Angliában, ahol lehet majd dohányozni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft