Olivér
5 °C
8 °C

Elbocsátásokra készül a Deutsche Telekom

2002.05.16. 16:29
Sajtóértesülések szerint 30 ezres leépítésre készülnek a Matáv fő részvényesénél, a német Deutsche Telekomnál.
A tervet a Financial Times Deutschland című üzleti lap szellőztette meg. A Deutsche Telekom szóvivője a számadatot nem erősítette meg, csupán annyit közölt, hogy nem kötelező erejű leépítéseket fontolgatnak, részben vezetékes, részben mobil szolgáltatójuknál.

A lap szerint további 20 ezer munkahely szűnik meg a vezetékes részlegnél, ellentétben a korábban tervbe vett 10 ezres leépítéssel.

Baj van a vezetékekkel

A Capital című német gazdasági magazin úgy tudja, hogy a DT a vezetékes szolgáltatásokért felelős részlegénél, a T-Com-nál összesen 15 ezer állást készülnek megszüntetni a 118 ezerből.

A vállalatóriás teljes alkalmazotti létszáma 260-265 ezer között van - írja a Reuters. Jó tíz éve még 230 ezren dolgoznak a vezetékes részlegnél, de a korábbi leépítésekkel itt mintegy 120 ezerrel csökkent a létszám.

A Reuters információi szerint a most kezdődő bértárgyalási fordulón is felvetődik majd a gyorsított leépítés a hatalmas adósság csökkentése érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?