Judit
3 °C
7 °C

Több tízezres leépítés a Deutsche Telekomnál

2002.10.02. 15:50
A Deutsche Telekom, Európa legnagyobb távközlési vállalata a következő három évben összesen 29500 munkahelyet kíván megszüntetni - jelentették be szerdán a konszern székhelyén, Bonnban.
A T-Com vezetékes szolgáltatói ágazatban, ahol a legtöbben - 120 ezren - dolgoznak, még az idén 7200 munkahelyet terveznek felszámolni. Jövőre 14 ezer munkahelyet akarnak törölni, majd 2005-ig további 8300-at.

Korábban 22 ezerről volt szó

Az állások megszüntetése része a hatékonyság növelését, az eredmény javítását, valamint az adósságállomány csökkentését célzó erőfeszítéseknek - közölték Bonnban. Az eddig ismert tervek 22 ezer állás megszüntetéséről szóltak.

67 milliárd eurós adósság

A Deutsche Telekom, a Matáv többségi tulajdonosa, 67 milliárd euró adósságot görget maga előtt. A cég nettó vesztesége az idei első fél évben 3,89 milliárd euró volt a tavalyi első félévi 394 millió eurós nettó veszteség után.

A Matávot is leminősítették

Az utóbbi hónapokban mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő egyformán elsőrendűről közepesre (A mínusz/A3-ról BBB plusz/Baa1-re) minősítette le a Deutsche Telekom adósi besorolását a cég nagy adóssága és az adósságcsökkentés késlekedése miatt, tovább drágítva a cég számára a hitelt. A Moody's és a Fitch ugyanakkor nem módosította a Matáv besorolását, nem úgy, mint a Standard and Poor's, amely a német anyacéggel egy időben a magyar szolgáltató hosszú távú besorolását is A mínuszról BBB pluszra - az elsőrendű A mínusz szuverén magyar devizaadósi minősítés alá - süllyesztette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?