Árpád
-2 °C
4 °C

Négy kanadai választotta a Dunlop Abroncs nevet

2002.03.18. 11:58
Kanadában négy Dunlop vezetéknevű ember jelentkezett a hasonnevű gumigyár felhívására, és változtatta nevét Dunlop-Tire-re. A cég 25 ezer dollárt oszt szét a jelentkezők között, akik a gyár új reklámkampányában is szerepelnek majd.
A Dunlop decemberben hirdette meg akcióját, miután marketingesei úgy döntöttek, hogy hoki- és baseballstadionok helyett inkább embereket kezdenek szponzorálni. Kanadában körülbelül ezer Dunlop él, közülük legfeljebb ötvenen pályázhattak - közölte a Globe and Mail.

Nem kötelező megtartani

A névcsere nem végleges, a cég nem kötelezi a résztvevőket, hogy új nevüket meg is tartsák. Sőt, a Dunlopok hivatalos iratokról, szerződésekről nevük visszaváltoztatása nélkül is lehagyhatják az Abroncs tagot.

Divatot teremt?

A vállalat által megrendelt közvélemény-kutatások szerint a kanadaiak 37 százaléka megfelelő összegért hajlandó lenne megváltoztatni a nevét. A megkérdezettek 42 százaléka hisz abban, hogy a vezetéknevek márkanévre való változtatása a reklámozás egyik bevett új formája lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?