Piroska
-2 °C
5 °C

Komikus a fedélzeten

2001.10.05. 14:36
Az Easyjet a jövőben hivatásos komikust alkalmaz egyik járatán, hogy így nyugtassa meg a repüléstől félő utasokat. A légitársaság, igaz nincs tengerentúli járata, gyakorlatilag forgalomcsökkenés nélkül vészeli át az amerikai terrortámadások óta tartó légiközlekedési válságot.
A Glasgow-Belfast vonalon a női ruhában fellépő John Linehan, művésznevén May McFetridge ontja majd a vicceket. A légitársaság illetékese szerint az utasok részéről óriási igény volt a szolgáltatásra, különösen az amerikai terrortámadások után. A cég illetékese ugyanakkor közölte: ha valaki panaszkodik, akkor azonnal leállítják a műsort.

Alig csökkent a forgalom

Az olcsó jegyeiről ismert Easyjet viszonylag jól viseli a terrortámadások okozta válságot: a társaság forgalma szeptemberben csak három százalékkal volt alacsonyabb az augusztusinál - közölte a BBC. Éves összehasonlításban ennél is jobb a helyzet: tavaly szeptemberhez képest 27 százalékkal nőtt az utasok száma. Ez alatt az egy év alatt az Easyjet 7,12 millió jegyet adott el, ezek 91 százalékát az interneten keresztül. A British Airways forgalma ugyanakkor harmadával esett a transzatlanti járatokon, és a cég októberi forgalma várhatóan 25-30 százalékkal lesz alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Az Easyjet fő riválisa, a Ryanair is azt közölte korábban, hogy a merényletek óta ugyanannyi jegyet adnak el, mint azelőtt - igaz a két társaságnak nincsenek tengerentúli járatai. Mindkét cég arra szólította fel a nagy légitársaságokat, hogy inkább olcsóbb jegyekkel próbáljanak több utast magukhoz csalogatni, minthogy állami segítségre várnak.