Aliz
6 °C
14 °C

Később kezdődhet a főszezon

2008.04.17. 07:40
A kiutaztatással foglalkozó utazási irodák szerint az olimpia a nagy távolság s az ebből is fakadó magas árak miatt nem befolyásolja jelentősen az utazási kedvet.

Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője szerint az előfoglalások alapján az Eb idején sem csökken különösebben az általános utazási kedv, ugyanakkor a közelség miatt sok honfitársunk a helyszínen nézi végig a meccseket.

A Dertour külön katalógussal várja az Eb-t és az olimpiát. Wilberding Katalin ügyvezető igazgató szerint nem a nagy sportesemények, hanem a gazdasági megszorítások következménye, hogy a tavalyi forgalomduplázás után csak szerényebb növekedéssel számolnak.

Az Eb kapcsán főleg a jegyek és a szállások iránt tapasztalható nagyobb érdeklődés, az olimpiai helyszínek iránt pedig érezhetően kisebb a kereslet, mint ha egy közelebbi helyszínen rendeznék meg.

A Tensi előrejelzése szerint a foci Eb miatt valamivel később kezdődik a főszezon, ami különösen a görög és török charterutakat érinti. Tarnóczi Barna ügyvezető szerint kedvező ajánlatokkal a focibarátokat is rá lehet venni családos utazásra, hiszen már bárhol élvezhető minőségben követhetők a sportesemények: a népszerű tengeri hajóutakon például esténként a fedélzeten elhelyezett kivetítőkön.

Az olimpia kapcsán megjegyezte: a rutinosak az esemény után indulnak Pekingbe, kiélvezni az új létesítményeket és az akkor már alacsonyabb árakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?