Huba
17 °C
33 °C

Később kezdődhet a főszezon

2008.04.17. 07:40
A kiutaztatással foglalkozó utazási irodák szerint az olimpia a nagy távolság s az ebből is fakadó magas árak miatt nem befolyásolja jelentősen az utazási kedvet.

Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője szerint az előfoglalások alapján az Eb idején sem csökken különösebben az általános utazási kedv, ugyanakkor a közelség miatt sok honfitársunk a helyszínen nézi végig a meccseket.

A Dertour külön katalógussal várja az Eb-t és az olimpiát. Wilberding Katalin ügyvezető igazgató szerint nem a nagy sportesemények, hanem a gazdasági megszorítások következménye, hogy a tavalyi forgalomduplázás után csak szerényebb növekedéssel számolnak.

Az Eb kapcsán főleg a jegyek és a szállások iránt tapasztalható nagyobb érdeklődés, az olimpiai helyszínek iránt pedig érezhetően kisebb a kereslet, mint ha egy közelebbi helyszínen rendeznék meg.

A Tensi előrejelzése szerint a foci Eb miatt valamivel később kezdődik a főszezon, ami különösen a görög és török charterutakat érinti. Tarnóczi Barna ügyvezető szerint kedvező ajánlatokkal a focibarátokat is rá lehet venni családos utazásra, hiszen már bárhol élvezhető minőségben követhetők a sportesemények: a népszerű tengeri hajóutakon például esténként a fedélzeten elhelyezett kivetítőkön.

Az olimpia kapcsán megjegyezte: a rutinosak az esemény után indulnak Pekingbe, kiélvezni az új létesítményeket és az akkor már alacsonyabb árakat.