Viola
-6 °C
-2 °C

Negyven százalékkal nőtt az online boltok forgalma

2002.12.27. 11:29
Az ünnepek előtti időszakban, november eleje és karácsony között a tavalyihoz képest negyven százalékkal, 11,35 milliárd dollárra nőtt az online áruházak forgalma, közölte a CNET a BizRate adataira hivatkozva.
A kétezer bolt forgalmát figyelő BizRate szerint az adat azért különösen figyelemre méltó, mert a hagyományos áruházak, így a Wal-Mart, a Kmart, a Federated Department Stores rendre a korábban előre jelzettnél jóval alacsonyabb forgalomról számoltak be.

Mivel a forgalom októberben elérte a négymilliárd dollárt, így az online áruházak negyedéves forgalma várhatóan magasabb lesz a BizRate 16,8 milliárdos előrejelzésénél.

Könyv és cd a sláger

A Nielsen/NetRatings, a Harris Interactive és a Goldman Sachs adatai szerint november 2. és december 13. között a vásárlók legtöbbet, 1,86 milliárd dollárt könyvekre, cd-kre, videókra költötték, és ennél alig kevesebbért, 1,83 milliárd dollárért szereztek be ruházati cikkeket. Utazásra 1,5 milliárd, elektronikai cikkekre 1,2 milliárd, játékokra 1,19 milliárd jutott.

Az online boltok saját adatai is sikeres szezonról árulkodnak. Az Overstock.com forgalma például december első két hetében 16,6 millió dollárra ugrott az egy évvel korábbi 5,7 millióról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!