Hipnózis és mágia az acéliparban

2001.08.31. 09:31
A Vízöntő korának üzletembere nem bajlódik olyan idejétmúlt kifejezésekkel, mint üzleti terv, könyvelés, ne adj isten profitráta: egy svájci bizniszmen azért perelte be korábbi üzlettársát, mert az állítólag "rendkívüli mentális erejével" megbabonázta és elcsalta 300 ezer befektetett dollárját.
A becsapott és pénzükből kiforgatott üzletemberek korábban egyedül a bizonyítékok gyűjtögetésében és a rendőrségben bízhattak, ám az új kor új felfogása ezen a területen is egyre plasztikusabban érzékelhető. A számlák, kimutatások és egyenlegek helyét átveszik az ördögűzők, hipnotizőrök és feng-shui szakértők.

Az Alpokból az Andokba

Philippe Vernon egy ecuadori bíróság előtt támadta meg üzlettársát és barátját, Alain Lutz-ot, akit a rendőrség korábban csalás és sikkasztás vádjával letartóztatott.

Vernon vallomása szerint Svájcban ismerkedtek össze, majd Lutz meghívta nyaralni Dél-Amerikába. Mindkettejüknek tetszettek az ottani emberek, az időjárás és az üzleti környezet, így eldöntötték, hogy maradnak.

A nőmé a kohó és a hidegsajtoló

A két barát Ecuador északi részén fémfeldolgozó céget alapított. Vernon foglalkozott az ügyfelekkel, Lutz pedig a pénzügyeket vitte, ám, mint utóbb kiderült, sajátos felfogásban, hiszen a gépeket és az összes eszközt ecuadori barátnője nevére íratta.

Naiv vagy médium?

"Nem tudom, hogyan lehettem ennyire naiv" - mondta Vernon az Extra című lapnak. A gyanú azonban már akkor megfogalmazódhatott benne, mert megpendítette, hogy Lutznak rendkívüli mentális ereje van, melynek segítségével teljesen uralma alá hajtotta.

Kiskanál helyett gumibotot hajlít Lutz

A rendőrségen még ennél is határozottabban kiállt a paranormális összeesküvés vádja mellett és figyelmeztette a nyomozókat, hogy legyenek óvatosak. "Biztos vagyok benne, hogy megpróbál megszökni. Hipnotizálja az őröket vagy másként veti be paranormális képességeit".  • Hírek
  • Személyi kölcsön