Klaudia
-4 °C
2 °C

Ehetetlen a Nutella light

2004.11.02. 12:25
A minőségi édességeiről híres Ferrero megpróbálkozott kevés cukorból és zsírból ehető csokoládét készíteni, de nem sikerült. A cég vezetője szerint az elkészül termékek íze undorító lesz, az egyetlen megoldás ha kevesebb édességet eszünk.
A kevesebb cukorral, vagy zsiradékkal készülő csoki, vagy pláne a mogyorós-csokis Nutella csalás, és emellett szörnyen rossz - ezt nem más állapította meg, mint a Ferrero olasz élelmiszeripari konszern vezető franciaországi menedzsere, Marco Capurso.

Elismerték

A Ferrero olyan csokoládékat gyárt, mint a mogyorós Rocher, a kókuszos Raffaelo, a rumos meggyre emlékeztető Mon Cherie, no és főleg a Kinder csokoládék, köztük a Kinder-tojás.

A konszern franciaországi vezetője a Le Parisien című napilapban elismerte: mivel a fejlett országokban gyorsan nő az elhízott gyerekek száma, mindent megtettek, hogy kikísérletezzék a kevesebb cukorral és zsiradékkal készülő Kinder-csokit és Nutellát. "De nem sikerült, az íze undorító lett" - mondta Capurso.

Beszélni kell róla

Hozzátette: a Ferrero eleinte megpróbált kitérni az elhízásról szóló viták elől, de mostanra belátta, hogy ez nem megy, és a cég arculata is megkívánja, hogy törődjenek a gyerekek hízásának kérdésével.

A csökkentett kalóriatartalmú csokoládé azonban csalás, és ráadásul nagyon rossz is, ezért a Ferrero "a vásárlói iránti tiszteletből nem gyárt ilyet" - mondta az egykori profi kosárlabda-játékos.

A dilemmából az az egyetlen kiút, ha kevesebb édességet esznek a gyerekek - vélekedett Capurso, és hozzátette: saját két gyermekének sem tudott mást mondani, mint hogy mértékkel fogyasszák az édességeket.