Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Lara Croft sem tudott segíteni az Eidoson

2001.06.01. 10:59
A szuperhősnő sem tudta megóvni a brit számítógépes játékgyártót a hatalmas veszteségtől. Az Eidos idén annak ellenére sem jön ki új Tomb Raider-verzióval, hogy most mutatják be a játék mozi változatát Angelina Jolie-val a főszerepben.
Veszteségét megduplázva a márciusban véget ért tavalyi üzleti évben 21 millió fontos mínusszal zárt az Eidos. A cég szerint a fogyasztók az új konzolok - mint a Playstation 2 - érkezésére vártak, így nem vásároltak eleget.

Digitális Vágó István

A még nagyobb veszteségtől a "Legyen Ön is milliomos" számítógépes verziója mentette meg az Eidost, hiszen ez minden idők egyik legsikeresebb játéka Nagy-Britanniában. Mivel a második félévben rövid időn belül több új játékkonzolt is piacra dobnak, az Eidos 2001-re már nyereséget remél. Tavaly a fent emlegetett problémák miatt 9,7-ről 20,9 millió fontra nőtt a társaság vesztesége.

Először vesznek, aztán fizetnek

Az Eidos a napokban jelentette be, hogy mostani részvényeseitől speciális kibocsátással - féláron vehetnek a papírokból - 52 millió fontot szed be. Iparági elemzők ezt azzal magyarázzák, hogy az utolsó negyedév várható felpörgése idején a kereskedők még nem fizetnek - azt csak januárban, a karácsonyi roham után teszik meg - így nagy szükség lesz készpénzre.