Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladták az Empire State Buildinget

2002.03.20. 09:58
Donald Trump, az ismert ingatlanmogul és japán társa 57,5 millió dollárért - 16 milliárd forintért - eladta New York legmagasabb felhőkarcolóját. Az ár azért ilyen alacsony, mert a vevő már korábban kibérelte az épületet 114 évre, így a tulajdonosok aránylag kis összeghez jutottak évente.
A 102 emeletes épület a World Trade Center lerombolása után ismét a város legmagasabb felhőkarcolója. A sikereiről és hatalmas bukásairól ismert Trump a japán milliárdos Hideki Yokoival együtt birtokolta az irodaházat.

Egy kézben 375 méter

A vevő az Empire State Building Associates nevű társaság amely mögött Peter Malkin ingatlanfejlesztő áll. Mivel ők már korábban haszonbérbe vették a házat, most egy kézbe kerül a 375 méter magas felhőkarcoló menedzselése és tulajdonjoga.

Nagy ház, kis bevétel

Az alacsony ár okát amerikai szakértők a rendkívül hosszú lejáratú haszonbérleti szerződésben látják, amely miatt a ház tulajdonosai az épület méretéhez képest kis összeget - tavaly 1,98 millió dollárt - kasszírozhattak.

Kisvárosnyi dolgozó

Az Empire State Buildingben 950 vállalkozás tart fenn irodákat, melyekben összesen 20 ezer ember dolgozik. A szeptember 11-ei tragédia óta a turistákat röntgensugaras és fémdetektoros ellenőrzés után engedik fel a kilátó részbe.