Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Enron-alkalmazottak a Playboyban

2002.03.26. 13:49
A Playboy nyáron olyan különszámot szeretne kiadni, amelyben a nemrég tönkrement óriásvállalat alkalmazottai szerepelnének. A lap szerint a munkanélküli nők számára a fotózás új karrier kezdetét is jelentheti.
"Az Enron hölgyei" című számban húsz nő képei jelennének meg - közölte a Globe and Mail. "Felkértük az alkalmazottakat, hogy küldjenek magukról fehérneműs képeket. A kiválasztottak persze majd eldönthetik mennyire akarnak levetkőzni a fényképezőgépek előtt." - mondta Elizabeth Norris, a Playboy szóvivője. A jelentkezők díjazásáról Norris nem árult el részleteket, pusztán annyit, hogy minél jobban levetkőzik valaki, annál nagyobb lesz a gázsija.

Az Andersen hölgyei

Sokak szerint a lap kihasználja a vállalat és a dolgozók tragédiáját. "Mi jön még? A következő szám talán az 'Andersen hölgyei' lesz?" - tette fel a kérdést Clarke Caywood, a Northwestern University újságírástanára.

Szakmaváltás

Elizabeth Norris tagadta, hogy a botrány miatt érdeklődnének a hölgyek iránt. "Ezek a nők most munkanélküliek. Ha jelentkeznek, akkor legalább valami vidám is történik velük ebben a szomorú időszakban. Lehet, hogy új karrierek indulnak nálunk." - mondta a szóvivő.