Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Enron-alkalmazottak a Playboyban

2002.03.26. 13:49
A Playboy nyáron olyan különszámot szeretne kiadni, amelyben a nemrég tönkrement óriásvállalat alkalmazottai szerepelnének. A lap szerint a munkanélküli nők számára a fotózás új karrier kezdetét is jelentheti.
"Az Enron hölgyei" című számban húsz nő képei jelennének meg - közölte a Globe and Mail. "Felkértük az alkalmazottakat, hogy küldjenek magukról fehérneműs képeket. A kiválasztottak persze majd eldönthetik mennyire akarnak levetkőzni a fényképezőgépek előtt." - mondta Elizabeth Norris, a Playboy szóvivője. A jelentkezők díjazásáról Norris nem árult el részleteket, pusztán annyit, hogy minél jobban levetkőzik valaki, annál nagyobb lesz a gázsija.

Az Andersen hölgyei

Sokak szerint a lap kihasználja a vállalat és a dolgozók tragédiáját. "Mi jön még? A következő szám talán az 'Andersen hölgyei' lesz?" - tette fel a kérdést Clarke Caywood, a Northwestern University újságírástanára.

Szakmaváltás

Elizabeth Norris tagadta, hogy a botrány miatt érdeklődnének a hölgyek iránt. "Ezek a nők most munkanélküliek. Ha jelentkeznek, akkor legalább valami vidám is történik velük ebben a szomorú időszakban. Lehet, hogy új karrierek indulnak nálunk." - mondta a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?