Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Vígjáték az Enron végnapjairól

2002.09.19. 11:57
A CBS tévécsatorna novemberben tűzi műsorára az amerikai óriáscég bukásáról készített fekete komédiáját. A botrányról a Fox is filmet készít, míg az NBC a bennfentes kereskedéssel vádolt Martha Stewart történetét akarja megfilmesíteni.
A film egy olyan ember sztorija, akit merő véletlenségből 2001. április elsején lép be az Enronhoz, hogy aztán egészen közelről nézhesse végig az energiakereskedő óriás szétesését - közölte a BBC. A történet alapját Brian Cruver könyve, az "Anatomy of Greed: The Unshredded Truth from an Enron Insider" képezi.

A rendező az a Penelope Spheeris, akinek legismertebb munkái az Ufo Abductions című tévéfilm, a Nyugati civilizáció alkonya című dokumentumfilm a 80-as évek Los Angeles-i punkjairól, illetve a Wayne's World első része. A film nem foglalkozik a bukást követő vizsgálatokkal és politikai harcokkal: " A történet az amerikai álom összeomlásáról szól. Emberi történet, vicces és tragikus" - nyilatkozta Alys Shanti producer.

A Fox mozdult elsőként a történetre

A botrány kitörése után először a Fox Entertainmenthez tartozó FX kábelcsatorna jelentette be, hogy filmet készít a világ legnagyobb csődjéről. A csatorna azonban saját bevallása szerint alapos munkát akar végezni.

"Komoly filmet készítünk, tehát nem akarjuk a dolgot elsietni. Nagyon sok mindent kell még tisztázni ahhoz, hogy összeálljon a teljes történet" - közölte John Solberg, az FX pr-menedzsere. A Fox története Sherron Walkins beszámolója alapján készült - az Enron fejlesztési igazgató-helyettese volt az első, aki figyelmeztette főnökét és az Andersent, hogy a könyvelési praktikákból komoly botrány lesz.

Az NBC már bejelentette, hogy megfilmesíti a bennfentes kereskedéssel vádolt népszerű médiaszemélyiség, Martha Stewart történetét is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!