Valér
-2 °C
0 °C

Beszámoltatnák a magyar kormányt az európai konzervatívok

2006.09.21. 20:12
Konzervatív EP-képviselők kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak a Brüsszelnek jelentett deficitadatokról, miután felmerült, hogy Gyurcsány Ferenc tudatosan hamis adatokat jelentett az EU-nak.

Az Európai Parlament konzervatív frakciójának tagjai kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak a Brüsszelnek jelentett deficitadatokkal kapcsolatban, mert utána akarnak járni annak a gyanúnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tudatosan hamis adatot jelentett az Európai Uniónak - véli tudni a Süddeutsche Zeitung. A német lap pénteki számában megjelenő értesülésből előzetest közölt csütörtökön a német hírügynökség.

Gyurcsány, aki beismerte, hogy pártja hazudott a választási kampányban, a megnyert áprilisi választás után helyesbítette hatról tíz százalékra a költségvetési hiány adatát - olvasható a lap cikkében.

Egyre szilárdabbak a manipulációra utaló jelek. A magyar magatartás veszélybe sodorhatja az ország gyors csatlakozását a valutaunióhoz - idézi a lap Alexander Radwant, a német CSU egyik európai parlamenti képviselőjét.

A német lap jelentése szerint a szóban forgó európai képviselők meg akarják akadályozni, hogy megismétlődjék a görög eset; a délkelet-európai országnak manipulált számok révén sikerült csatlakoznia 2001-ben az eurózónához.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!