Erik, Alexandra
EUR 383,81 Ft
USD 366,85 Ft
9 °C
23 °C

Húszezres elbocsátás az Ericssonnál

2002.04.22. 13:55
A svéd telekommunikációs cég bejelentette, hogy az újabb veszteséges negyedév után nagyjából húszezer alkalmazottját kénytelen elbocsátani - közölte a BBC.
A cég közölte, hogy az év első hónapjában negyven százalékkal (41,9 milliárd koronára) estek vissza a megrendelések, így az adózás előtti veszteség eléri az 5,4 milliárd koronát (525 millió dollárt). A rossz hírek nyomán a vállalat papírjainak értéke 24 százalékkal, ötéves mélypontra zuhant a tőzsdén.

Tavaly is volt már ekkora elbocsátás

A cég tavaly már megvált alkalmazottai egyötödétől, összesen 22 ezer embertől. A jelenlegi tervek szerint tízezer munkatárs idén, és újabb tízezer jövőre távozik. Az Ericsson reményei szerint a lépéssel 2004-ig negyvenmilliárd koronát tud spórolni.

A mobiltelefonok jól mentek

A Sonyval közösen üzemeltetetett mobilkészülék-üzletág a várakozásokkal ellentétben már nyereséges volt, a tavalyi 5,5 milliárd koronás veszteség után. A teljes hálózatok kiépítésével foglalkozó részleg vesztesége azonban ennél sokkal többet vitt el.

A vállalat azt tervezi, hogy a veszteségek ellensúlyozására harmincmilliárd korona értékben új részvényeket bocsát ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek