Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

A hollandok napi három órát dolgoznak

2003.03.26. 09:38
A hollandoknak naponta hat óra szabad idejük van, átlagban két és háromnegyed órát dolgoznak és keveset járnak kávézóba - áll a holland statisztikai hivatal legfrissebb jelentésében. A hivatal 5700, 12 évesnél idősebb embert kérdezett meg szokásairól.
A hollandok naponta két órát töltenek a tévé előtt. Családdal, barátokkal másfél órát foglalkoznak. 30 percet játékokra, "pajzán dolgokra" vagy zenélésre fordítanak. További fél óra semmittevés is belefér a napirendbe, annál is inkább, mert a válaszok szerint az időtöltés a helyi kávézóban vagy a sportesemények nem csábítják a hollandokat.

A férfi jobban ráér

A statisztikai hivatal szerint a hollandoknak most naponta két perccel több a szabadidejük, mint egy évvel ezelőtt. Nem törik össze magukat a munka során: átlagban két és háromnegyed órát dolgoznak. Naponta 10 órájuk megy el alvással, mosakodással, evéssel, három óra más emberrel való törődéssel, önkéntes munkával.

Nem meglepő, hogy a férfiaknak15 perccel több a szabadidejük, mint a nőknek, akik a férfiakhoz képest két órával többet töltenek el házimunkával. A férfiak leginkább a ház körül adódó apróbb hibák megjavításával vagy kertészkedéssel foglalkoznak.