Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nagyvállalatok nincsenek felkészülve az e-businessre

2002.04.04. 15:13
A világ 50 legnagyobb vállalatának legtöbbje olyan honlappal rendelkezik, amely nincs felkészítve az európai internetes kereskedelemre - állítja a stratégiai kommunikációval foglalkozó nemzetközi tanácsadó cég, az APCO. A cég kutatásának eredménye pár nappal azután került nyilvánosságra, hogy az Európai Unió elfogadta a .eu domainnevet.
A felmérés adatai szerint a világ 50 legnagyobb vállalatának kevesebb, mint harmada tünteti fel honlapján európai központjainak telefonszámát. Továbbá a cégek csupán fele válaszolt egy héten belül az európai tevékenységével kapcsolatban e-mailben feltett kérdésekre. Emellett a vállalatok honlapjainak többsége csupán az angolt használja, miközben az európaiaknak csak 41 százaléka beszéli ezt a nyelvet - írja az EurActiv.com.

Erősödő európai identitás

A tanulmány leszögezi: az európai identitás növekvő jelei tapasztalhatók a kultúrában, a társadalomban és az üzleti életben is. Többek között ezt felismerve javasolta az Európai Bizottság az .eu domainnév megalkotását. A napokban elfogadott domainnévtől az Európai Unió azt várja, hogy hozzájárul az európai elektronikus kereskedelem fellendüléséhez.