Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Felismerhetelen hamis 200 eurósok a piacon

2004.09.17. 11:27
Csak hozzáértők által azonosítható hamis 200 eurós bankjegyek jelentek meg Németországban, figyelmeztet a német rendőrség. A hatóság azt kéri, mindenki írja fel annak adatait, akitől ilyen bankót kapnak. Az Európai Központi Bank legutóbbi jelentésében biztonságosnak mondta a bankjegyeket, melyekből viszonylag kevés és jellemzően rossz minőségű hamisítvány került eddig forgalomba.
Tökéletesnek mondható, a laikusok által nem felismerhető hamis 200 eurós bankjegyeket találtak Németországban. A hamis 200 eurós bankjegyek Németország liechtensteini határvidékén bukkantak fel. A rendőrség azt tanácsolja a lakosságnak, hogy jegyezzék fel annak a személynek a nevét, akitől 200 eurós bankjegyet kapnak, hogy később megfelelő intézkedéseket tehessenek, ha a bankó hamisnak bizonyul.

Szuperbiztonság

A 2002. január elsején forgalomba került euró bankjegyeiről annak idején szinte dicshimnuszokat zengtek, a világ egyik legbiztonságosabb pénznemének nevezve a közös valutát. Tény, hogy az eddig felbukkant hamis eurók a rendőrség szerint bárki által viszonylag könnyen felismerhetőek voltak, most azonban lehetséges, hogy a helyzet gyökeresen megváltozik.

Eddig az 50-es volt a sláger

Az Európai Központi Bank a legutóbb nyáron hozta nyilvánosságra jelentését a forgalomba került hamis pénzekről. Ebben még az szerepelt, A hamis euróbankjegyek túlnyomó többsége az eurórendszer információs anyagában ismertetett úgynevezett tapintás-átnézet-mozgatás próba segítségével könnyen megkülönböztethető a valódiaktól, s a módszer pontos alkalmazásával még a legjobb bankjegy-hamisítványok is azonosíthatók.

Az eddigi euróhamisítványok között egyébként az 50-es címlet volt a sláger, mert ez az a címlet amelynek az értéke, illetve a hétköznapi vásárlási helyzetekben való gyakori előfordulása a hamisítók és a forgalmazók számára ideális. Ugyanakkor tény az is, hogy a korábbi nemzeti valutákkal több hamisítási probléma volt, mint a közös európai pénzzel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!