Piroska
3 °C
3 °C

A német posta Nagy-Britanniába készül

2002.04.17. 11:45
A német posta arra készül, hogy más országokra is kiterjeszti tevékenységét 2003-tól, amikor a tervek szerint megkezdődik a postai szolgáltatások liberalizálása az EU-ban.
"Az európai piacra való betörés stratégiáján dolgozunk" - jelentette ki a Deutsche Post igazgatótanácsának elnöke, Klaus Zumwinkel a cég 2001-es évi pénzügyi mérlegének ismertetésekor. A Deutsche Post először Nagy-Britanniába szeretne betörni. Jelenleg a brit királyi posta naponta 2,5 millió eurós veszteséget könyvel el, és azt tervezi, hogy jelentős mértékű létszámleépítést hajt végre - írja az EUobserver.com.

Pénz van - piac kell

A piaci terjeszkedéssel kapcsolatban Zumwinkel leszögezte: elég pénz áll a német posta rendelkezésére, tavaly is sikerült növelni a nettó bevételt. (A Deutsche Post World Net egyébként 51 százalékos részesedéssel rendelkezik a világ vezető expressz-szolgáltatójában, a DHL Internationalben.)

A tervek szerint az EU tagállamainak 2003-tól kell megnyitniuk postai piacuk egy részét, majd 2006-tól további liberalizációra kerül sor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!