Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német posta Nagy-Britanniába készül

2002.04.17. 11:45
A német posta arra készül, hogy más országokra is kiterjeszti tevékenységét 2003-tól, amikor a tervek szerint megkezdődik a postai szolgáltatások liberalizálása az EU-ban.
"Az európai piacra való betörés stratégiáján dolgozunk" - jelentette ki a Deutsche Post igazgatótanácsának elnöke, Klaus Zumwinkel a cég 2001-es évi pénzügyi mérlegének ismertetésekor. A Deutsche Post először Nagy-Britanniába szeretne betörni. Jelenleg a brit királyi posta naponta 2,5 millió eurós veszteséget könyvel el, és azt tervezi, hogy jelentős mértékű létszámleépítést hajt végre - írja az EUobserver.com.

Pénz van - piac kell

A piaci terjeszkedéssel kapcsolatban Zumwinkel leszögezte: elég pénz áll a német posta rendelkezésére, tavaly is sikerült növelni a nettó bevételt. (A Deutsche Post World Net egyébként 51 százalékos részesedéssel rendelkezik a világ vezető expressz-szolgáltatójában, a DHL Internationalben.)

A tervek szerint az EU tagállamainak 2003-tól kell megnyitniuk postai piacuk egy részét, majd 2006-tól további liberalizációra kerül sor.