Árpád
-2 °C
4 °C

A német kiskereskedők beismerték az áremelést

2002.04.22. 14:50
A BAG német kiskereskedelmi szövetség elismerte, hogy tagjai közül sokan az árak emelésére használták fel az euró bevezetését. A BAG az első kereskedelmi szövetség, amely bevallotta az árak felkerekítését.
A BAG vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában kijelentette: alkalomadtán előfordultak jelentős áremelések. "Nem vagyunk angyalok, különben is, az üzletembereknek profitot kell csinálniuk" - vélekedett Johann Hellwege. Szerinte a statisztikák nem mutattak kiugró inflációt, azonban azt elismerte, hogy egyes árucikkek jelentős drágulása mély nyomot hagyott a vásárlókban.

Ne ígérd, ha nem tudsz fagyasztani!

Hellwege kritizálta a szövetségi kormány és más kiskereskedelmi szövetségek által az euró bevezetése előtt kötött egyezményt, amely azt a látszatot keltette, hogy az árakat be lehet fagyasztani a pénzcsere ideje alatt. Úgy vélte: nem kellett volna olyat ígérni, amit nem lehet megtartani.

A BAG olyan nagy belvárosi kereskedőket képvisel, mint a Karstadt, a C & A és a Salamander, illetve a levélbeli rendelést alkalmazó Otto, Quelle és Neckerman.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?