Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Bob Geldof az euró ellen

2002.07.03. 09:45
Bob Geldof, egykori brit popsztár is csatlakozott az euró nagy-britanniai bevezetése ellen küzdő mozgalom kampányához.
Geldof az euró bevezetését ellenző mozgalom most induló reklámfilmjében szerepel, amely a valutaunióhoz történő csatlakozás veszélyeire hívja fel a britek figyelmét. A szigetország mozijaiban látható reklámfilm elsősorban azokat kívánja megszólítani, akik elfordultak a hagyományos politikától.

A politikusnak nem hiszek

Az euróellenes kampány nemcsak Geldofot, hanem a brit humor jeles alakjait is megnyerte már az euró bevezetése elleni küzdelemre. Egy másik, már június közepe óta a mozifilmek előtt látható reklámfilmben olyan neves komikusok szerepelnek, mint Harry Enfield vagy Rik Mayall.

Az euróellenes mozgalom vezetője azzal indokolja a humoristák és Geldof szerepeltetését kampányukban, hogy a politikusok népszerűtlenek, és ők a választók teljes körét kívánják megszólítani - írja a BBC internetes kiadása.

Egyszerűen vicc

A Britannia Európában elnevezésű európárti szervezet a másik oldal kampányát egyszerűen viccnek titulálta, amely nem tartalmaz valódi érveket. Az európárti mozgalom csak akkor kezdi el igazi kampányát, ha a londoni kormány kijelenti, hogy teljesültek az euró bevezetésnek feltételéül támasztott gazdasági kritériumok, és Nagy-Britannia készen áll az eurózónához történő csatlakozásra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!