Erzsébet
1 °C
4 °C

A biztosítók szeretik péntek-tizenharmadikát

2002.09.13. 12:59
Nyugat-Európában kifejezetten várják a biztosítók a pénteki 13-át, ilyenkor ugyanis mindenki jobban vigyáz, ezért kevesebb a baleset.
A biztosítók szerint péntek 13. nem is olyan szerencsétlen nap. A legnagyobb biztosítási cégek sok évre visszatekintő statisztikái arról tanúskodnak, hogy kevesebb a baleset ezen a tradicionálisan baljós előítélettel várt napon. Az emberek ugyanis sokkal jobban vigyáznak, körültekintőbbek a közlekedésben - még azok is, akik nem babonásak.

Óvakodjunk a fekete motorosoktól

Az Ananova.com tájékoztatása szerint maga a péntek egyébként valóban húzós, de függetlenül a számmisztikától. A motorosok például a hét összes napja közül ekkor számíthatnak leginkább arra, hogy baleset éri őket. Viszont baleseti kockázatuk nem mutat szignifikáns eltérést abban az esetben, ha egy péntek éppen 13.-ára esik.

Nem szomorú vasárnap

A legbiztonságosabb nap a nyugat-európai közúti közlekedésben meglepő módon a vasárnap, pedig a víkendről hazatérők nagy száma miatt ezen a napon a nagy a forgalom, s így nagyobb a karambolok valószínűsége is. De nem: ilyenkor feleannyi baleset történik, mint péntekenként.

Ami pedig a pénteket illeti: rettegni inkább péntek 15-étől kellene, a biztosítók statisztikája szerint ugyanis sokkal valószínűbb a baleset ezen a napon, mint péntek 13-án.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?