Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A londoni fekete taxi meghódítja Ázsiát?

2002.11.29. 15:50
A londoni fekete taxi rövidesen a Távol-Keleten is a városok jellegzetességévé válhat, amennyiben sikerül nyélbe ütni egy brit-thaiföldi üzletet.
Az ázsiai országok piacára dolgozó összeszerelő-üzemet létesítene Thaiföldön az angliai fekete taxik gyártója, a London Taxis International (LTI). Ajánlatukkal a Mercedes Benz bangkoki kereskedését működtető Benz Thong Lor társaságot keresték meg. Amennyiben a terv megvalósul, az új létesítmény az LTI legnagyobb ázsiai termelőbázisa lenne.

A brit nagyvállalat már 2003-ban elkezdené a gépkocsik összeszerelését új ázsiai telephelyén, ám egyelőre a beruházás előkészítésén dolgoznak. A lehető legkedvezőbb feltételek kialakítása érdekében az LTI vezetői és a thaiföldi brit nagykövet, Lloyd Barnaby Smith nemrégiben üzleti tárgyalást folytattak Thaksin Shinawatra thaiföldi miniszterelnökkel.

A Thaiföldön előállított termékek túlnyomó részét exportálnák. A Manganese Bronze leányvállalataként számon tartott LTI Nagy-Britannia harmadik legnagyobb gépkocsi-exportálója. Az Ázsiában a hotelek és repülőterek limuzinszolgálatát teljesítő gépkocsikat az LTI jelenleg 25 országba exportálja.