Gusztáv
3 °C
7 °C

A londoni fekete taxi meghódítja Ázsiát?

2002.11.29. 15:50
A londoni fekete taxi rövidesen a Távol-Keleten is a városok jellegzetességévé válhat, amennyiben sikerül nyélbe ütni egy brit-thaiföldi üzletet.
Az ázsiai országok piacára dolgozó összeszerelő-üzemet létesítene Thaiföldön az angliai fekete taxik gyártója, a London Taxis International (LTI). Ajánlatukkal a Mercedes Benz bangkoki kereskedését működtető Benz Thong Lor társaságot keresték meg. Amennyiben a terv megvalósul, az új létesítmény az LTI legnagyobb ázsiai termelőbázisa lenne.

A brit nagyvállalat már 2003-ban elkezdené a gépkocsik összeszerelését új ázsiai telephelyén, ám egyelőre a beruházás előkészítésén dolgoznak. A lehető legkedvezőbb feltételek kialakítása érdekében az LTI vezetői és a thaiföldi brit nagykövet, Lloyd Barnaby Smith nemrégiben üzleti tárgyalást folytattak Thaksin Shinawatra thaiföldi miniszterelnökkel.

A Thaiföldön előállított termékek túlnyomó részét exportálnák. A Manganese Bronze leányvállalataként számon tartott LTI Nagy-Britannia harmadik legnagyobb gépkocsi-exportálója. Az Ázsiában a hotelek és repülőterek limuzinszolgálatát teljesítő gépkocsikat az LTI jelenleg 25 országba exportálja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!