Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Oroszországban eladott termékek kilencven százaléka hamis

2002.12.27. 12:04
Az orosz belügyminisztérium bejelentette, hogy az országban eladott cikkek kilencven százaléka hamisítvány. Ez egyaránt vonatkozik a ruhákra, elektronikai cikkekre, élelmiszerekre, sőt a gyógyszerekre is, közölte a BBC.
Nyikolaj Bobkov, a minisztérium gazdasági bűnözéssel foglalkozó osztályának helyettes vezetője elmondta: a hamis elektronikai cikkek nagy részét Dél-Kelet-Ázsiából csempészik az országba, a kozmetikumok, játékok általában Kínából érkeznek.

Kétezer eljárás

A ruházati cikkeket, élelmiszereket, gyógyszereket, másolt cd-ket és videókat általában Oroszországban állítják elő. Bobkov szerint a hatóságok idén kétezer esetben indítottak eljárást márkahamisítási ügyekben.

A vodka sem igazi

Felmérések szerint az oroszokat leginkább a hamis ételek, italok és gyógyszerek aggasztják. Oroszországban évente több ezren halnak meg pancsolt vodka vagy más alkoholos ital fogyasztása miatt.