Sára, Márió
2 °C
6 °C

A fapadosok hajtják fel az árakat

2005.05.05. 08:41
Franciaországban és Spanyolországban azokban a településekben emelkednek az ingatlanárak, melyeket könnyen el lehet érni olcsó fapados járatokkal. Szakértők szerint a követlező néhány évben is túkereslet jellemző majd ezeken a területeken.
A többszörösére emelkedtek a nyaralók árai azokban a franciaországi városokban és falvakban, melyek megközelíthetők fapados járatokkal - írja a Világgazdaság. Az olcsó légi megközelíthetőség akár százezer eurót is dobhat egy ház árán.

Úgy tűnik, Franciaországban szétszakad az ingatlanpiac. A Világgazdaság szerint a fapadossal könnyen megközelíthető Montpellier-ben négy év alatt két-, két és félszeresére nőttek az ingatlan árak. Saint-Etienne-ben viszont, mely nem rendelkezik fapados repülőket fogadó reptérrel, csak 44 százalékkal drágultak a nyaralók.

Spanyolországban hasonló a helyzet, Madridban, Sevillában és Malagában emelkednek gyorsan az ingatlanárak.

Szakértők szerint az olcsó megközelíthetőség miatt a következő években is túlkereslet fogja jellemezni a fapados járatokkal elérhető városok ingatlanpiacát. Ráadásul a szakmai befektetők is felfigyelnek a térségre - írja a napilap. Az egyetlen kockázat, a fapados járat megszűnése lehet.