Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Orosz légitársaságokat tiltottak ki az EU-ból

2007.02.21. 07:43
Számos esetben megszegte a légi közlekedési és biztonsági előírásokat kilenc orosz légitársaság. Ezentúl nem indíthatnak járatokat az EU-ba.

Felfüggesztették kilenc orosz légitársaság Európai Unióba irányuló charter- és alkalmi járatait – derül ki az orosz közlekedési minisztérium közleményéből.

A döntést – amely a Malév leendő tulajdonosát, az KrasAirt nem érinti – a repülés biztonságának és az orosz légitársaságok hírnevének megőrzésével indokolta a felfüggesztést elrendelő két légügyi hatóság, a Rosztransznadzor és a Roszaviacia.

Az Európai Bizottság által 2004– 2006 között elvégzett vizsgálat szerint az érintett kilenc légicég – Aero Rent, Tatarstan, Atlant-Szojuz, Aviacon Zitotrans, Zentr Avia, Gazpromavia, LUKoil, Russzkoje Nyebo, UTair – számos esetben megszegte a légi közlekedési és biztonsági előírásokat.

Az orosz hatóságok szerint valamennyi társaságot értesítették a vizsgálat eredményéről, azok azonban elmulasztották bemutatni a problémák kiküszöbölésére vonatkozó terveiket. Az érintett cégek egy része ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy korábban már megoldották az EB-vizsgálatkor felmerült problémákat, és szándékukban áll folytatni a tevékenységüket.