Árpád
-2 °C
4 °C

Orosz légitársaságokat tiltottak ki az EU-ból

2007.02.21. 07:43
Számos esetben megszegte a légi közlekedési és biztonsági előírásokat kilenc orosz légitársaság. Ezentúl nem indíthatnak járatokat az EU-ba.

Felfüggesztették kilenc orosz légitársaság Európai Unióba irányuló charter- és alkalmi járatait – derül ki az orosz közlekedési minisztérium közleményéből.

A döntést – amely a Malév leendő tulajdonosát, az KrasAirt nem érinti – a repülés biztonságának és az orosz légitársaságok hírnevének megőrzésével indokolta a felfüggesztést elrendelő két légügyi hatóság, a Rosztransznadzor és a Roszaviacia.

Az Európai Bizottság által 2004– 2006 között elvégzett vizsgálat szerint az érintett kilenc légicég – Aero Rent, Tatarstan, Atlant-Szojuz, Aviacon Zitotrans, Zentr Avia, Gazpromavia, LUKoil, Russzkoje Nyebo, UTair – számos esetben megszegte a légi közlekedési és biztonsági előírásokat.

Az orosz hatóságok szerint valamennyi társaságot értesítették a vizsgálat eredményéről, azok azonban elmulasztották bemutatni a problémák kiküszöbölésére vonatkozó terveiket. Az érintett cégek egy része ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy korábban már megoldották az EB-vizsgálatkor felmerült problémákat, és szándékukban áll folytatni a tevékenységüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?