Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bankok Ferrari-részvényért segítenek a Fiatnak

2002.05.28. 10:58
Az olasz FIAT S.p.A. három fő hitelezője megállapodott a nehéz pénzügyi helyzetben lévő konszern feltőkésítéséről - adta hírül az olasz ANSA hírügynökség. A bankok nem sürgetik az autógyártó részleg eladását, amit Gianni Agnelli, a FIAT tiszteletbeli elnöke is ellenez.
A Dow Jones által ismertetett jelentés szerint az IntesaBCI S.p.A., a Banca di Roma S.p.A. és a Sanpaolo IMI bank a sportautókat gyártó Ferrari S.p.A. részvényeinek egy részét kapja meg a legnagyobb olasz vállalatcsoporttól a friss forrásokért cserébe - közölte a Napi Gazdaság. (Magyarországon az IntesaBCI a CIB Bank 100 százalékos, a Sanpaolo IMI az Inter-Európa Bank Rt. meghatározó tulajdonosa.)

A Ferrari tőzsdére megy

A FIAT nemrég közölte, hogy ősszel részben tőzsdére viszi a 2 milliárd euróra becsült értékű Ferrarit - megtartva a többségi tulajdonhányadot -, s a bevételt adósságcsökkentésre fordítja. Az üzleti terv értelmében az idén decemberre a nettó adósságnak 3 milliárd euróra kellene apadnia a múlt év végi 6 milliárdról, ám az első negyedévben - amikor a FIAT 529 millió euró veszteséget produkált - az összeg közel 6,6 milliárdra ment föl.

A bankok nem sürgetik az autógyár eladását

Az utóbbi időkben meredeken süllyedt a FIAT-papírok árfolyama, részben azon félelmek hatására, hogy az adósságok megfelelő tempójú lefaragása nélkül a hitelminősítők bóvlistátusba minősítik le a csoport kötvényeit - írja a Napi Gazdaság. Hírek szerint a három bank sürgette, hogy a FIAT adja el egyes érdekeltségeit, de nem siettetik az árbevétel közel felét - s a veszteségek zömét - adó autógyártó divízió leválasztását, amelyben a General Motors Corp. 20 százalékos tulajdonnal rendelkezik.

Agnelli jól van, a FIAT nem eladó

Gianni Agnelli, a FIAT tiszteletbeli elnöke viszonylag jól van, és aljas dolog minduntalan a halálhírét kelteni - mondta hétfőn Agnelli fivére, Umberto Agnelli az Ifil holding vállalat részvényeseinek. (Az Ifil a FIAT egyik fő befektetője.) A FIAT szóvivője pénteken cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy Agnelli - akit prosztatapanaszokkal kezelnek az Egyesült Államokban - meghalt. A hír nyomán rövid időre erősödtek a FIAT részvényei, ugyanis Gianni Agnelli a fő ellenzője, hogy a veszteséges olasz cég személyautó-gyártó részlegének további 80 százalékát eladják az amerikai General Motorsnak - közölte az MTI.