Bernadett
0 °C
4 °C

Megabiznisz: a Flextronics megveszi a Solectront

2007.06.04. 16:16
A Flextronics 18-24 hónap alatt képzeli el a Solectron tényleges bekebelezését, és mintegy 200 millió dollárnyi adózás utáni eredménynövekedést vár a biznisztől.

A Flextronics International úgy határozott, megvásárolja riválisát, a Solectron Corporationt 3,6 milliárd dollárért, kiterjesztve elektrotechnikai üzletét például a mobiltelefonok területére is. Az összeg részvényenként 3,89 dollárt jelent, ami mintegy 20%-kal múlja felül a társaság papírjainak pénteki záróárfolyamát a Portfolio.hu szerint. A Bloomberg 15 százalékot ír.

Az ajánlat 15 százalékkal magasabb, mint a zárt piacon meghatározott ár. A Citigroup 2,5 milliárd dolláros, hétéves kölcsönt adott a Flextronicsnak, elősegítve az üzletkötést.

A cég egyébként többek között mobiltelefonokat készít a Sony Ericssonnak és az Xbox 360 konzolt gyártja a Microsoftnak. A Flextronics kiterjesztette a termékskálát, részekre szedte a munkafolyamatot, a termelés egy részét Indiába helyezte át, hogy ezzel is növelje profitját.

A fúziót követően a cég éves árbevétele 30 milliárd dollár felett lesz, és több mint 200 000 dolgozója lesz majd. Tavaly az International DisplayWorksöt kebelezte be a Flextronics.