Aliz
6 °C
14 °C

Gázt talált a Mol Pakisztánban

2008.03.19. 09:54
Megint, immár harmadszor talált gázt Pakisztánban a Mol, pontosabban az a konzorcium, amelynek a Mol is tagja. Ebben a blokkban 1999 óta folyik szénhidrogén-kutatás.

A Mol Nyrt. újabb gáz- és kondenzátum felfedezést ért el a Pakisztán Northern Western Frontier tartományában lévő Tal blokkban – közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. A kút termelése napi 1,3 millió köbméter gáz és napi 457 köbméter kondenzátum.

A konzorcium további részletes vizsgálatokat végez a készletek mennyisége és gazdasági potenciálja felmérésének érdekében.

Ebben a blokkban 1999 óta folyik szénhidrogén-kutatás, melyet egy, az Oil and Gas Development Co. Ltd (OGDCL), Pakistan Petroleum Limited (PPL), Pakistan Oilfields Ltd (POL) és a Government Holdings (Pvt.) (GHPL) cégekből, valamint a Molból – mint operátorból – álló konzorcium végez. A Mol-nak ebben 10 százalék részesedése van.

A kutatási területen ez a harmadik találat. Az első szénhidrogén felfedezést 2002 decemberében érte el a konzorcium, majd 2004-ben egy újabb kutatófúrást mélyített le, amely sikeresnek bizonyult. Ez utóbbi felfedezést a Mol 2005 januárjában jelentette be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?