Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ken Follett bebiztosította halhatatlanságát

2001.10.17. 10:10
Ken Follett brit regényíró a jótékonysági célú keddi "Halhatatlanság aukción" 2200 fontot fizetett azért, hogy neve szerepelhessen a fantasy-szerző Terry Pratchett következő könyvében.
Mindig óriás szerettem volna lenni

"Óriásként szeretnék megjelenni, de Terry nem ígért semmit. Csak annyit kérdezett, hogyan akarok meghalni, ami kissé lehangoló." - idézte a Reuters Follett sajtóközleményét.

A többi nyertes nevét a szervezők nem hozták nyilvánosságra, mindenesetre a mostani árverésen 5 ezer fonttal gazdagodott a Medical Foundation for the Care of Victims of Torture számlája. (Tavaly összesen 25 ezer font gyűlt össze ilyen árveréseken.)

Follett regényében már 350 fontért szerepelhettünk volna

Az öröklétre vágyó többi jótékonykodó messze nem volt olyan nagyvonalú, mint a milliomos Ken Follett. A második legmagasabb összeget, 350 fontot éppen Follett regényében való megjelenésért fizette egy ismeretlen.

Az eddigi legmagasabb összeget a tavalyi első aukción ajánlotta fel Sherlaine Green, hogy Kathy Lette, ausztrál szatirikus szerző könyvében neve bevonulhasson az irodalmi örökkévalóságba.