Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ford eladja az Aston Martint?

2002.06.03. 13:09
Az Independent értesülései szerint a Ford a brit luxusmárka eladását tervezi, sőt esetleg megválna a Volvótól, a Jaguártól és a Land Rovertől is. A tavaly 5,5 milliárdos veszteséget produkáló cég cáfolja az erről szóló híreket, és hivatalosan komoly nyereséget vár ezektől a márkáktól a közeljövőben.
A cég hivatalosan cáfolta az eladásról szólóhíreket, de a lap meg nem nevezett vállalati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy William Clay Ford, a Ford elnöke szerint "érdemes megfontolni az Aston Martin eladását, és a tömeggyártásra koncentrálni."

Évente 1500 autó

A Ford 1987-ben vette meg az Aston Martint, amely évente körülbelül ezerötszáz autót gyárt. A Ford Premier Automotive Groupjához (PAG) tartozó cég két modellt készít: a DB7 ára százezer font (37,6 millió forint), míg a tavaly bemutatott V12 Vanquish 158 ezer fontba (59,5 millió forint) kerül. A cég Gaydonban új üzem építésébe fogott, ahol a tervek szerint egy "olcsóbb", 85 ezer fontos (32 millió forint) modellt gyártanának.

Minden luxusmárka eladó?

Az Independent szerint a Ford a tavaly öt és fél milliárdos veszteség után eladná a teljes Premier Automotive Groupot, amelyhez az Aston Martin mellett a Volvo, a Jaguar és a Land Rover is tartozik. A Ford az idei első negyedévben 800 millió dollár veszteséget termelt. A vállalat a PAG eladásáról szóló híreket is cáfolta: a vállalat hivatalosan úgy számol, hogy 2005-re ez a részleg adja a Ford nyereségének egyharmadát.