Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

A Wal-Martnak a legnagyobb a bevétele

2004.03.22. 11:38
A Wal-Mart kiskereskedelmi lánc már harmadszor végzett az első helyen a Fortune magazin ötszázas listáján, melyet nettó árbevétel alapján állítanak össze.
A Wal-Mart ismét az első helyen végzett a Fortune magazin nettó árbevétel alapján összeállított ötszázas listáján. A kiskereskedelmi áruházlánc 256 milliárd dolláros bevételével már harmadik éve vezeti a listát.

Második helyre az Exxon Mobil ugrott a tavalyi harmadikról. Az olajipari cég a General Motorst szorította hátrébb, mely így a harmadik helyen végzett 196 milliárd dollárral. Szintén autógyártó cég áll a negyedik helyen, a Ford Motor tavalyi bevétele 164 milliárd dollár volt - tudósít a Reuters. A következő helyekre a General Electric, a Chevron Texaco, a ConocoPhillips és a Citigroup került.

Az adózás utáni eredményt nézve az Exxon megelőzte a Wal-Martot. Az olajipari cégnek az AP hírügynökség jelentése szerint 21,5 milliár ddollárja volt, a kiskereskedelmi láncnak 9,05 milliárdja.

Az Egyesült Államok legnagyobb vállalatainak eladási adatai megdöntötték az eddigi rekordokat, elűzve az elmúlt két év borúlátását - írja a Fortune magazin. Az év végére a listán szereplő ötszáz vállalatnak 7,5 billió dollár bevétele volt, ebből 445,6 milliárd dollár volt a nyereség.