Frisbee-be keverik a játék feltalálójának hamvait

2002.08.14. 13:37
Edward Headrick, a játék feltalálója háztetőn landoló frisbee-ként szeretne tovább élni.
Hétfő este legkedvesebb frisbee-jei társaságában elhamvasztották a repülő korong feltalálójának, Edward Headricknek a földi maradványait. Headrick évek óta mondogatta családjának, hogy frisbee-ként szeretne tovább élni, de a család Headrick túlfejlett humorérzékével magyarázta ilyen jellegű megnyilvánulásait.

Lírai alkatú tervezőmérnök

Az idős feltaláló azonban halála előtt közölte feleségével, három fiával, egy lányával és 11 unokájával, hogy komolyan gondolja. Utolsó kívánsága az, hogy hamvait keverjék új frisbee-k anyagába, és családja az elkészült sporteszközök használatával tisztelegjen emléke előtt.

"Apám tényleg boldog lenne, ha frisbee-znénk földi maradványaival. Azt mondta, egy olyan frisbee-ként szeretné végezni, amely véletlenül valaki házának tetején landol" - magyarázta apja lelki világát a San Fracisco Gate-nek nyilatkozva Daniel Headrick.

Frisbee-zzen Ön velem

A család mára magáévá tette a 78 éves korában elhunyt feltaláló kívánságát. Azt remélik, ezeknek a korlátozott számban gyártandó frisbee-knek az értékesítéséből sikerülhet annyi pénzt előteremteni, amennyiből múzeumot lehetne létrehozni a feltaláló tiszteletére.

A temetkezési frisbee és a múzeum tervét azonban még nem sikerült minden részletében kidolgozni.

A tervezőmérnök a Wham-O nevű amerikai játékgyártó vállalat megbízásából fejlesztette ki a hatvanas évek elején a Pluto Platter nevű műanyag dobókorongot. Ezt továbbfejlesztve, széleit lekerekítve 1967-ben alkotta meg a frisbee-t, amelyből azóta világszerte több mint 200 milliót adtak el - foglalta össze a feltaláló munkásságát az MTI.

Headrick 1982-ben távozott a vállalattól, azóta minden idejét annak szentelte, hogy meggyőzze az amerikaiakat, ne csak tinédzser korukban frisbee-zzenek.  • Tippek
  • Hírek