Erzsébet
1 °C
4 °C

Fizetős lesz az FT.com

2002.03.05. 11:55
Néhány hónap múlva már csak száz font éves díj ellenében érhetik el a felhasználók a Financial Times online változatának teljes tartalmát.
Az újság egy része ingyenes marad: a hírek és a friss tőzsdei információk többsége így is elérhető lesz - közölte a Guardian. A előfizetésért az olvasók a teljes archívumot, elemzéseket és pénzügyi információkat kapnak.

"Az oldal ugyanúgy elérhető lesz, mint eddig. Egyes szektorokról és vállalatokról azonban újabb adatokat teszünk közzé, és ezért pénzt kérünk" - mondta Olivier Fleurot, az FT.com igazgatója.

Idei cél a mullszaldó

A Pearson, a Financial Times tulajdonosa 2002 végére nullszaldóssá szeretné tenni a szájtot. A cég abban bízik, hogy a lap 2,7 millió felhasználójából elég sok előfizet ahhoz, hogy a bevételek tíz százalékkal nőjenek. A tartalom értékesítéséből a Pearson további 25 százalékra számít. A cég internetes üzletágának üzemi veszteségét 2001-ben harminc százalékkal, 137 millió fontra tudta csökkenteni.

Az FT-csoporthoz tartozik az FT.com mellett az economist.com és a CBSMarketwatch is. A csoport bevétele 2000-ben 42 millió, 2001-ben 51 millió font volt. A veszteség a 2000-es 113 millió fontról 2001-re 60 millióra csökkent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?